Conflicten op de werkvloer

Het kan elke werkgever overkomen. U als werkgever heeft personeel in loondienst en u wilt graag een goede arbeidsrelatie met hen ontwikkelen. In de meeste gevallen gebeurt dit met succes. Toch kan het u overkomen dat u met één werknemer een moeizame en ingewikkelde arbeidsrelatie ontwikkeld. Meningsverschillen tussen jullie beide zorgen voor frictie op de werkvloer en u en uw werknemer gaan steeds meer met tegenzin naar de werkplek. U voorziet dat de arbeidsrelatie niet op deze manier kan voortduren en u wilt actie ondernemen om dit arbeidsconflict aan te pakken. Als werkgever kunt u uw arbeidsovereenkomst met de desbetreffende werknemer beëindigen, maar in de meeste gevallen werkt deze oplossing ten nadele van de werkgever. Het beëindigen van een arbeidsovereenkomst kan namelijk veel tijd en geld van u vergen. Dit zijn twee dingen die zeer kostbaar zijn voor een werkgever. U krijgt bij ontslag van een werknemer te maken met de wetgevende macht, die de werknemer in bescherming neemt. In het geval dat het om een werknemer gaat die voor onbepaalde tijd in dienst is, moet u een ontslagprocedure via het UWV of via de kantonrechter starten. Ontslag via de kantonrechter duurt gemiddeld zo’n acht weken, terwijl het UWV ernaar streeft de ontslagaanvraag binnen zes weken af te wikkelen. Pas daarna kan de arbeidsovereenkomst tot een einde komen. Ontslagprocedures kunnen dus aardig wat tijd in beslag nemen van de desbetreffende werkgever. Welke mogelijkheid heeft u als werkgever om dit soort situaties te vermijden? Mediation kan de ideale uitkomst bieden en zelfs ervoor zorgen dat er geen ontslagprocedure hoeft te worden gestart.

Wat is mediation?

Mediation is bedoeld om een onderlinge conflict op te lossen. Mediation kan worden toegepast bij echtscheidingen, erfenis- en nalatenschapskwesties, slachtoffer-dader gesprekken en is bij andere soorten zaken tevens een middel tot geschiloplossing. Bij arbeidsconflicten tussen de werkgever en één werknemer kan er gekozen worden voor een onafhankelijke bemiddelaar. Deze nodigt beide partijen uit om vreedzame gesprekken met elkaar te voeren. Beide partijen moeten wel bereid zijn om gesprekken met elkaar aan te gaan. De onafhankelijke bemiddelaar begeleidt vervolgens beide partijen bij de gesprekken met als doel een oplossing te vinden. De mediator neemt een neutrale positie tegenover beide partijen en geeft geen oordeel over het conflict. De mediator zorgt ervoor dat de belangen van beide partijen worden gehoord zodat beide partijen makkelijker met elkaar tot een oplossing kunnen komen. De mediator de-escaleert de vijandige situatie tussen de werkgever en de werknemer. De Raad bij rechtbanken en het Juridisch loket hebben een doorlopend onderzoek uitgevoerd waaruit zij concluderen dat mediation ervoor zorgt dat beide partijen een grotere kans hebben om tevreden weg te lopen van een conflict. In ruim driekwart van de gevallen waar mediation is toegepast, zijn beide partijen tevreden met de afloop. Dit integendeel tot een ontslagprocedure bij de rechtbank waarbij één ‘winnaar’ en één ‘verliezer’ uit voortvloeit.

Kosten van mediation

Iedere mediator hanteert een eigen tarief. Het gemiddelde tarief is € 180 euro per uur (incl. btw). De kosten zijn dus ook afhankelijk van de duur van mediation. De duur hangt af van de behoefte van partijen en is dus zeer casuïstiek. Gemiddeld duurt mediation tussen de 2 en 8 uur verspreid over meerdere gesprekken. Het gehele mediationproces kost dus ongeveer tussen de € 360 euro en € 1.440 euro. Een belangrijk voordeel van mediation, in tegenstelling tot een rechtelijke procedure, is dat de kosten van mediation gelijk worden verdeeld. Tevens bestaat de mogelijkheid dat beide partijen met elkaar een andere kostenverdeling afspreken. Indien de mediation mislukt, moeten de gemaakte kosten weliswaar alsnog aan de mediator worden betaald.

U hoeft als werkgever dus niet gebonden te zijn aan een ontslagprocedure wanneer u zich bevindt in een arbeidsconflict met uw werknemer. U kunt dus tevens voor een optie gaan die minder ingrijpend is en waarbij u geen nieuwe werknemer hoeft aan te nemen. Mediation kan uw sleutel zijn tot een vreedzame geschiloplossing.

Door: D. Mansyur