Het is erg belangrijk goede Algemene Voorwaarden voor uw bedrijf op te stellen en dit voor het afsluiten van de overeenkomst aan de klant ter kennisgeving te overleggen.

Een goede manier hiervoor is om bijvoorbeeld uw Algemene Voorwaarden op de keerzijde van uw offertes, bestelbonnen etc. af te drukken. Sluit u een schriftelijk contract af, verwijs dan in het contract naar de Algemene Voorwaarden en stuur de Voorwaarden mee. Indien u mondeling een overeenkomst afsluit, stuur dan altijd een schriftelijke bevestiging met de algemene voorwaarden.

Door het gebruiken van Algemene Voorwaarden weet u zeker dat standaardsituaties goed geregeld zijn, zoals bijvoorbeeld de totstandkoming, duur en beëindiging van overeenkomsten. Het kost wat om de voorwaarden op te laten stellen, maar u heeft er ook jarenlang profijt van. Bovendien hoeft u vervolgens een heleboel zaken niet meer in ieder contract apart vast te leggen. De grote lijnen van het contract staan middels deze voorwaarden al op papier.

U kunt bij Legal Account de Algemene Voorwaarden voor uw bedrijf laten opstellen. Voor vaste klanten rekent Legal Account hier een vast bedrag voor. Als eenmalige opdracht kost dat slechts 100,- tot 150,- euro, afhankelijk van hoe specifiek de voorwaarden moeten zijn.
(gemiddeld rekenen advocatenkantoren minstens 250,- voor eenvoudige algemene voorwaarden, voor specifieke zelfs 1000,-)