Wat houdt het loon tijdens de vakantieperiode in?

Eén van de belangrijkste rechten van werknemers de afgelopen twee maanden is het recht op doorbetaling van het loon tijdens opgenomen vakantiedagen. Het idee hierachter is dat de werknemer tijdens de vakantieperiode qua loon in eenzelfde situatie te brengen als in de werkperiode. De rechterlijke macht op zowel nationaal als Europees niveau is van mening dat er van een ruim loonbegrip uit moet worden gegaan. Dat komt neer op het volledige loon, inclusief bijvoorbeeld vakantiegeld, toeslagen en provisie.

Toeslagen en bonussen

Bij het krijgen van vakantieloon heeft men recht op het gebruikelijke arbeidsloon. Wat als het gebruikelijk loon voor een werknemer voor een groot deel uit toeslagen en/of bonussen bestaat? Hoort dit dan wel of niet bij het vakantieloon waar de werknemer recht op heeft? Het Europees Hof heeft in 2011 geoordeeld dat de componenten die samen hangen met de taken die in de arbeidsovereenkomst zijn opgedragen en waar de werknemer vergoeding voor ontvangt doorbetaalt dienen te worden. Incidentele en bijkomende beloningen, zoals onkosten- en reiskostenvergoedingen, vallen daar niet onder.

Dus: een vast toeslag of vaste bonus moet worden doorbetaald aan de werknemer!

Provisie

Provisie is het percentage van de verkoopsom als beloning voor verleende diensten en is dus variabel. Tijdens de vakantieperiode worden geen verkopen gedaan en zou de provisie na de vakantieperiode dus aanzienlijk lager zijn. Het Hof heeft in mei van dit jaar geoordeeld dat provisie moest worden doorbetaald tijdens de vakantieperiode. Het ging in de betreffende zaak echter om een werknemer waarvan het loon voor 60% uit provisie bestond. Uitgangspunt is dus dat provisie tijdens de vakantieperiode moet worden doorbetaald. Echter mocht het provisiepercentage aanzienlijk lager zijn betwijfel ik in dat geval de provisie tijdens de vakantieperiode ook moet worden doorbetaald.

Ziek

Indien de werknemers ziek is heeft de werknemer recht op een deel van zijn of haar loon. Als de ziektedag als vakantiedag wordt gezien moet het volledige loon worden doorbetaald. Wanneer men uit dienstverband treedt en vakantiedagen niet heeft opgenomen is voor de berekening van de financiële vergoeding het vakantieloon bepalend. Ook in deze situatie moet dus worden uit gegaan van het volledig loon.

Loonstijgingen

Voor werkgevers kunnen vakantiedagen een dure aangelegenheid worden. Echter is het in de meeste gevallen voor de werknemer toch voordeliger als de werknemer zijn vakantiedagen snel opneemt. Immers wordt het volledig loon door het stijgen van het loon steeds hoger en daarmee ook het vakantieloon van de werknemer.