UBO-registratie, wellicht heeft u er al een brief over ontvangen van de Kamer van Koophandel of wellicht moet u die nog krijgen. Hierin wordt aangegeven dat de uiteindelijke belanghebbende (ultimate beneficial owner, afgekort UBO) moet worden bijgehouden en doorgegeven aan het Handelsregister. Hoe deze brief eruit ziet, ziet u hiernaast.

Middels deze nieuwsbrief willen wij u erop attent maken dat dit moet gebeuren en bieden wij onze bestaande klanten aan hierbij gratis ondersteuning aan. Dit houdt in dat u met ons per e-mail of telefonisch contact kunt opnemen en te vragen wie er in uw situatie geregistreerd moet worden.

Hoewel het in veel gevallen vrij duidelijk is wie er geregistreerd moet worden, kan dat in bepaalde omstandigheden ook minder vanzelfsprekend zijn. Bijvoorbeeld wanneer uw vrouw 30% van de aandelen van de BV heeft. Moet uw vrouw dan ook als UBO worden geregistreerd?

Mocht u dit zelf willen uitzoeken, kunt u ook altijd een eerder artikel van ons raadplegen. Daarin is kort en bondig aangegeven wie wanneer geregistreerd moet worden. Dit artikel is hier te vinden. Indien u er alsnog niet uitkomt of nog steeds twijfelt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.

Door: J.P. Voorn